7 идеи за автоматизирано осветление

Осветление
Осветлението е сред първите неща, които ни идват на ум да автоматизираме в дома си. Futurehome Ви предлага няколко идеи за възможностите на умното осветление вкъщи.

1. Подобрете съня си с умно събуждане

В тъмните и студени зимни утрини винаги е трудно да станем от леглото. Но представете си как 15 минути преди сутрешната аларма осветлението в спалнята ви започва бавно да се усилва имитирайки изгряващото слънце. Само след няколко дни тялото ви ще свикне и ще се събуждате с лекота, спестявайки си закасняването за работа. За целта ще е нужно умно осветление с възможност за димиране.

 

2. Димиране преди лягане

Ако решите да пробвате умно събуждане, ще е добре да помислите и за намаляне на осветлението преди лягане. Тялото ни си почива най-добре когато си създаде навик, но има вечери в които просто не ни се спи. Намалящото осветление в един и същи час ще кара тялото ви да минава в режим „сън“.

 

3. Подскажете на малките деца, че е твърде рано за ставане

Малките деца се събуждат твърде рано и след това събуждат къщата. Можете да им покажете, че още не е време за ставане като използвате различни цветове с RGB автоматизирано осветление. Например между 4 и 7 сутринта свелината е червена, а от 7 до 9 – зелена. С времето децата ще свикнат кога да стават.

 

4. Автоматични светлини в коридора и банята

На всеки се случва да стане посред нощ за да отиде до тоалетната, но рязката силна светлина е изключително неприятна. Лесно решение – между 00 и 07 часа светлините в коридора и банята за димирани на 20%, което е перфектно за да се ориентираме и същевременно да не ослепеем.

5. Осветлението става синьо, ако ще вали

Не винаги имате време да чуете прогнозата за времето, но ако имате домашен асистент като Alexa или Google Home има и друго решение. Ако прогнозата е за дъжд някои от светлините вкъщи могат да светят в синьо. Така ще знаете, че е добре да си вземете чадъра на излизане.

 

6. Изключваме светлините, но оставяме нощна лампа за 5 минути

Изгасили сме лампите, готови за лягане, но сме забравили нещо в кухнята. Една лека светлина в коридора, ще ни е от голяма полза, особено ако се изключи сама след 5 или 10 минути.

 

7. Нощни светлини в кухнята при движение

Ако имате малко дете, често се налага да ходите до кухнята посред нощ. Можете да нагласите кръг с леко осветление, което да се активира при движение между 23 и 6 сутринта. Уверете се, че сте нагласили правилно сенситивността на сензора, ако имате домашни любимци, разхождащи се наоколо.

Futurehome предлага голям набор от системи за жилищна автоматизация. Разгледайте останалите предложения на сайта или се свържете с нас.

  • Нямате продукти в количката.