UVC
Филтрираща система

Известно е от много години, че вирусите, бактериите и плесените са податливи на UV светлина. Излагането на UV лъчи причинява непоправима вреда на клетъчната структура на вирусите, като разрушава молекулните им връзки и уврежда тяхното ДНК. В резултат на това не може повече да се възпроизвеждат. С UVC филтриращата система Вие ще имате по чист и свеж въздух във вашата сграда, офис или къща. Освен по чистият въздух които ще дишате ще намалите разхода на електренергия и поддръжка на климатичната система, а също така ще увеличите живота на вашата климатична инсталация. 

Унищожава до 99% от вирусите и патогените

UVC филтриращата система може много бързо и лесно да се постави във вашата съществуваща климатична инсталация без това да налага скъпи модификации и ненужни разходи.

Работи без да има негативно влияние върху човека

Високата технология, надежността и лесната поддръжка която UVC филтриращата система има я прави предпочитана в борбата срещу бактериите и вирусите.

1. Какво е UV-C?

Буквите „UV“ се отнасят до целия спектър на ултравиолетовата светлина. UV-C е честотата, при която настъпва оптимално увреждане на микроорганизмите(254nm). UV-C е в невидимата част на светлинния спектър, синият цвят идва от инертен газ в тръбата.

2. Какво е деактивиране и как UV-C влияе на микробите и плесени?

Дозите на UV-C енергия може да не причинят незабавнo унищожаване, но микробът може да бъде „Деактивиран“,някои функции все още могат да съществуват, но възпроизвеждането е невъзможно. Доказано е, че при непрекъснатите дози във времето ускоряват унищожаването на ядрото на клетките или ДНК на микроорганизма.UV-C също разгражда простия органичен материал на молекулно ниво

3. Работи ли UV-C?

Да, хиляди справки за тази ефективност могат да бъдат намерени в научни публикации.
Където е доказано(99%) намаляване на микроорганизмите и бактерии използвайки UV-C.

4. Трябва ли UVC да работят непрекъснато?

Подобно на флуоресцентни светлини те работят по-добре и по-дълго, когато работят непрекъснато. A също и за максимална ефективност.

5. Нужно ли е светлините да се почистват?

Обикновено UV-C лампите не изискват почистване като част от нормалната работа, лампите обикновено разграждат обичайните органични остатъци.Почистване се препоръчва ако има високи нива на минерални прахови частици и се извършва с чист спирт.

6. Може ли UV-C да спести енергия?

Да, спестяването на енергия е чрез повишено поглъщане на топлина (пренос), повишен въздухобем) и / или намалено време на работа, включително кондензатора.

7. Вреден ли е UV-C и произвежда ли озон?

Не. Когато лампата остарява и интензивността намалява, лампата няма да промени дължината на вълната, следователно няма да падне под 200 nm и няма да произвежда Озон. Полагаме големи усилия, за да осигурим максимални мерки за безопасност и дизайн.

8. Работят ли UVC системите с останалите системи за умен дом?

Разбира се! Идеята на умният дом е да се нагажда с абсолютно всички системи за автоматизация, като дори може да се окаже липсващото звено във вашето модерно жилище.

  • Нямате продукти в количката.