Създайте идеалната атмосфера за домашно кино с умен дом

Домашно кино

Питали ли сте се защо ходим на кино? Това, че звукът и картината са качествени и няма как да излезем и никой не ни разсейва допринасят за по-силното усещане от филма.
Ето няколко идеи как да си създадем подобен комфорт при домашното кино.

Смарт щори и светлини

Основното нещо за домашно кино, което подобрява качеството на картината и съответно на преживяването е подходящата светлина. За да избегнем неприятни отблясъци или отражения, най-лесно е да спуснем всички щори в “кино” стаята.

Добре е също така да оставим лека светлина за да виждаме къде са пуканките. Това може да се постигне със засветване на определен кръг с леки светлини или димиране, ако го позволяват.

 

Говорители в различните стаи

Дори да планираме всичко, по някога просто се налага да отидем до кухнята или тоалетната. Паузирането на филма може да е малко дразнещо ако няколко души гледат едновременно, да не говорим, че има неща, които не можем да паузираме като на пример футболен мач.

Лесно решение е да сложим умни говорители на няколко места в дома. Така ако отидем до хладилника или до тоалетната, пак ще разберем ако нашият отбор вкара гол.

Sonos White One Smart Speaker 1

Улеснение с умен домофон

Дали чакаме още приятели или поръчаната пица, винаги е дразнещо да трябва да стигнеш до входната врата за да разбереш кой е и да отвориш. Това лесно може да се избегне с умен домофон и камера, които ще ви показват директно на телефона кой звъни и ще ви позволят да отворите вратата, без да ставате от дивана.

 

Имейли и напомняния

Телефонът е огромен помощник за всеки от нас, но понякога се превръща в натякваща лелка, която иска да направим това и онова. Имам предвид всички имейли, напомняния, чатове и какво ли още не, които могат да ни развалят удоволствието от филма. А защо просто да не се изключват, когато минем в режим “кино”.

 

Заключение

Домашното кино може да бъде истински приятно, особено ако се възползваме от описаните идеи. Използвайки системите за умен дом, всеки един от изброените елементи може да се активира автоматично, а от нас се иска само да кажем “Алекса, режим кино“.

Системите за умно домашни кино са само малка част от възможностите за автоматизация, които Futurehome предлага. Не пропускайте и останалите решения за един сигурен и умен дом.

  • Нямате продукти в количката.