Автоматизирани гаражни врати и щори

Автоматизирани гаражни врати и щори

Комфортно управление на гаражната врата и на щорите в домът си. Една от най-търсените системи в сверата на жилищната автоматизация.

Автоматизирано управление на гаражни врати, щори, завеси и прозорци

Изключително удобство и сигурност, които получавате с автоматизираното управление на гаражни врати и щори. Има много възможности и „рецепти“ за управление, като тук ще ви дадем няколко примера, които са подходящи за повечето от нас.

 

1. Интелигентно управление на щори и завеси с гласови команди

Спускането и вдигането на щорите не е нищо трудно, но ако трябва да бъдем честни, никой не обича да става от леглото, за да ги управлява. Особено когато сте легнали късно и сутрешното Слънце не е вашият най-добър приятел. Или вечер, когато четете хубава книга и почти се унасяте. Една гласова команда може да реши всичко това, без да ставате от леглото.

 

2. Управление на гаражна врата или бариера през мобилно устройство

Не е необходимо да имате физически дистанционно, за да си осигурите преминаването. Дори може да дадете възможност за достъп на посетител, само като го оторизирате в софтуера на Фибаро. Имате файл, който записва всички събития в системата ви и това ви дава възможност да проверите точните моменти за всяко движение на устройството. Също така, може да получите известие на телефона при евентуално движение.

 

3. Автоматизирано управление на гаражна врата, прозорци, щори по сценарий

Заминавате на почивка и не искате да губите време. В същото време, за да сте сигурни, че всичко е затворено и безопасно ви е необходимо само да активирате предварително програмирана сцена „Ваканция“. Тази сцена е последователност от действия или по-скоро едновременното им изпълнение. Може да се състои от спиране на цялото осветление, част от електроуредите (без хладилник и фризер), затваряне на прозорци и спускане на щори и завеси.

 

4. Интелигенто управление на щорите в домът ви

Както знаем, най-големи загуби на енергия получаваме от прозорците. да си представим нормален пролетен ден! Сензорът ви за светлина започва да засича високи стойности, както и покачваща се температура в жилището. Климатичната система започва да работи по-активно, за да поддържа желаната от вас температура. Разходът на енергия се покачва, а и много често желаната температура остава някъде извън възможностите на климатичната ви система. Предварително програмиран сензорът при достигане на желаните от вас стойности, ще спусне щорите.

 

5. Изгрев, залез или избран от Вас час управлява щорите ви

Имате възможността управлението на щорите да се случва по точно зададен от Вас час. Например да се вдигат в часът в който се събуждате, за да можете да си почивате на затъмнено докогато желаете. Ако начинът ви на живот е по-природосъобразен или просто искате първите Слънчеви лъчи да озаряват вашето жилище, може да използвате настройката за вдигане на щорите при изгрев Слънце.

 

6. Затваряне на прозорци при прогноза за дъжд

Не е необходимо да се притеснявате, че сте забравили прозорец в жилището си отворен нямате представа какво е времето в района. Вече всичко това може да се случва интелигенто, като за целта метеопрогноза за района или лична метеостанция изпраща сигнал до контролера на Фибаро Home Center 2.

Следваща стъпка е затваряне на всички отворени прозорци.

Ако искате и Вие да имате пълен контрол на своя дом, съобразен напълно с начина ви на живот,  Futurehome ще изпълни вашите желания!

  • Нямате продукти в количката.