Защо да имам УМЕН ДОМ?

Умен Дом означава да живееш Умно

Спестявате време   Една много мощна функционалност на системите „Умен Дом“ е Дистанционният контрол. В забързаният начин на живот, ние губим много време опитвайки се да стигнем от едно място до друго. Често сме в автомобилите си, които от своя страна неизбежно попадат в задръствания и за „късмет“ това ни се налага точно в най-натовареното време от деня. Защо да губим време в пътуване, когато можем да свършим това което искаме от телефона си? 

Намалявате сметките за електроенергия  Малко преди да се приберете у дома, климатикът или отоплението засилва работата си, за да създаде комфортна за Вас среда. Поддържа я такава докато сте в жилището и спира когато не сте. Слънцезащитата също така има важна роля говорейки за сметки. В топлите месеци ако Слънцето навлиза безпрепядствено в домът ви, докато вие сте на работа, в офиса или на плаж, имайте предвид, че климатичната система ще работи много здраво, за да поддържа желаната от Вас температура и разбира се, това ще увеличи доста разхода на енергия, респективно и сметките ви за ток. Смарт системата в домът ви може да е настроена така, че да използва много умело нощната тарифа за електроенергия, която има почти с 50% разлика с дневната – Данните са от официалният сайт на Енерго-Про ЕАД. 

  • дневна – 0.19582 лв/kWh   06:00-22:00 – Ноември-Март,    07:00-23:00 – Април-Октомври
  • нощна – 0.10840 лв/kWh   22:00-06:00 – Ноември-Март,    23:00-07:00 – Април-Октомври

Това е просто един пример как може да намалте месечната си сметка с до 30%, а с нашите системи имате възможност много прецизно да следите промените и разходът на електроенергия във всеки един момент.

Как работи системата?

Главният контролер е “мозъкът” на системата, който работи като интернет рутер за “смарт устройствата”. Той изпраща и получава сигнали с информация от останалите контролери и сензори. “Мозъкът” има инсталиран софтуер, който може да се конфигурира и персонализира по начин, отговарящ на вашите желания за управление и действие на всичко във вашият дом.

Колко струва системата?

Цената зависи от това какви и колко устройства желаете да са включени в системата. Изграждането на цялостна система, нормално варира от 3% – 10% от цената на жилището.

Цената на техниката за стартов пакет смарт хоум започва от около 1000лв.

Колко струва проект за смарт хоум система?

Проектирането не се заплаща! Нашата цел са доволни клиенти, които да намират в наше лице подкрепа и да получават решения на база нашият опит.

Колко струва монтажът на системата?

Цената за монтаж ще бъде включена в индивидуалната ви оферта след оглед от наш екип.

Колко струва софтуерната настройка?

Точната стойност ще бъде изчислена и приложена в индивидуалната оферта за Вас.

Мога ли да разширя моята смарт хоум система?

Да, може да разширявате вашата система и това един основните й плюсове. След като имате основен контролер, Вие може да добавяте нови модули в системата, когато и както сметнете за необходимо.

Трябват ли нови кабелни инсталации?

Не е необходимо прекарване на нови кабелини линии. Системата работи на безжичен принцип, като единствено необходимо условие е до ключовете за осветление да стига нула от ел. инсталацията.

Кои системи да автоматизирам?

В раздел Идеи ще намерите решения, които ние препоръчваме. Основни системи за автоматизиране са осветление, отопление, климатизация и слънцезащита. Автоматизацията не само ще ви даде комфорт, но и ще ви спести много средства в дългосрочен план.

Имам ли нужда от интернет?

Само ако искате да управлявате вашият умен дом от разстояние през интернет.

Какъв е работният обхват на системата?

Системата използва радио протокол на комуниция Z-Wave с директен обхват между модулите от 30 до 50 метра. Един основен плюс на системата е така нареченото “мрежово свързване” в което един контролер предава сигнала на друг и така обхватът на действие значително се увеличава.

Мога ли да включа други мои устройства?

Да, възможно е да се добавят и други устройства, като за целта се изисква да поддържат Z-Wave протокол.

Хакери и личните ми данни?

Системата използва криптиране на данните, подобно на банковото. По-вероятно е да получат данните ви от друго място.

  • Нямате продукти в количката.