FUTUREHOME
цялостни решения за умен дом

FUTUREHOME
Цялостни решения за Умен дом

Всеки дом може да стане умен

Често срещано е погрешното схващане, че за да имаш интелигентен дом, трябва да го направиш по време на изграждането му.
Ние развенчахме този мит.

Независимо дали вашият дом тепърва ще се строи или е в процеса на строителство, или стои така от години, ние имаме силата да го направим най-интелигентния. И размерът няма никакво значение: можете да разчупите всяко малко студио по същият начин както и голям имот.

С нашите системи, Вие може да започнете с малка част като управление на осветлението, като след това да добавите няколко интелигентни брави на вратите, контрол над климатизацията, Мултимедия (или всичко друго), докато сте готови да разширите.

Всеки Дом може да стане Умен Дом.

Често срещано е погрешното схващане, че за да имаш интелигентен дом, трябва да го направиш по време на изграждането му. Ние развенчахме този мит.

Независимо дали вашият дом тепърва ще се строи или е в процеса на строителство, или стои така от години, ние имаме силата да го направим най-интелигентния. И размерът няма никакво значение: можете да разчупите всяко малко студио по същият начин както и голям имот.

С нашите системи, Вие може да започнете с малка част като управление на осветлението, като след това да добавите няколко интелигентни брави на вратите, контрол над климатизацията, мултимедия (или всичко друго), докато сте готови да разширите.

Умен дом

Нашите системи правят Вашият Дом интелигентен.

От пълна интелигентна линия за осветление до аудио оборудване, термостати, камери, високоговорители и други, ние Ви предлагаме продукти, които повишават вашата сигурност, комфорт, удобство и забавление у дома.

Вашият дом се управлява от системен контролер – Сърцето на вашия Умен дом. С помощта на интерфейс като мобилно устройство, стенна клавиатура или сензорен екран можете удобно да се свържете към устройствата които желаете. Това Ви позволява да регулирате термостати, да пуснете музика в цялата къща, да затворите сенниците или гаражната врата или да извършите много от тези действия в унисон.

Fibaro, предлага висококачествени продукти на средни цени. Голямото разнообразие от модули, както и съвмсетимостта на работа с други производители, така и гъвкавото управление на системата, позиционират продуктите на компанията в челните позиции пазара. В същото време предлагат изключително надежден начин за автоматизиране и защита на дома. Елементите на производителя работят по стандарта  Z-Wave – един от най-популярните и разпространени методи за свързване на “умни”-елементи.

Fibaro Home Center 2 е сърцето на системата, от което се управляват и наблюдават включените към него устройства. Представлява контролер, базиран на процесор Intel Atom 1.6GHz с 1GB RAM и 2GB  флаш-памет, свързан към Ethernet мрежа. Корпусът на продукта е изработен от алуминий, който спомага доброто топлоотдаване, тъй като устройството се загрява при работа (налична е и по-компактна версия наречена Home Center Lite, която има пластмасов корпус). Предимство на този метален корпус е че позволява да се избегне упортребата на вентилатор за охлаждане на устройстовто и поради тази причина Fibaro Home Center 2 е напълно безшумен. На предния панел са позиционирани 8 LED-светлини, указващи различните режими и работни процеси на устройството. Отстрани са разположени портовете за свързване, които са прилежно скрити зад панел сливащ се с корпуса, като по този начин се постига елегантност и максимална подреденост. Под капака за кабели са разположени два USB-порта, 1 мрежов Ethernet порт, букса за захранващия кабел, както и добре прикрити зад метално капаче VGA и DVI портове за връзка с външен монитор.. Отазад е разположена Z-Wave антената, както и два бутона – единият за включване/изключване, з другият за добавяне на z-wave модули към системата.

Веднъж свързано към домашната ви Wi-Fi мрежа, устройството е достъпно на съответния IP-адрес и възможностите за конфигуриране на системата през уеб-интерфейса му са изключително много и изключително гъвкави. Разнообразните менюта, ви позволяват да настройвате всичко до най-малкия детайл, както и да разделите дома си на всевъзможни зони. Добре е да свържете всички допълнителни модули в близост до контролера, тъй като Z-Wave протокола използва понижен сигнал или т.нар. “Low Power Join Procedure” с цел да избегне добавяне на устройства от чужд съседен обект (ако случайно добавянето им става в същия момент). Естествено, от Fibaro са предоставили и други възможности за добавяне на z-wave модули, но за да се спеститят излишни усилия, просто е удобно всичко да е подготвено предварително. При първоначалното добавяне ще се изиска настройка и съответно най-лесно е всичко да се направи, докато сте на компютъра в близост до централния контролер Home Center 2 . Отдалеченото управление е възможно с приложения за смартфони, работещи под iOS и Android.

Поддържа се още работа с виртуални устройства и писане на лесни скриптове, състоящи се от IfElse условия, които да автоматизират напълно всички процеси, свързани с отделните сензори. Всеки един продукт, получаващ команди чрез TCP може да бъде управляван от Fibaro Home Center 2, стига да го добавите като виртуален и да нагласите параметрите и командите за него (например можете да управлявате прахосмукачка Roomba или смарт-крушки на различни производители).

 

  • Fibaro датчик за движение – захранван с батерия с живот до 2 години. Сензорът за движение на Fibaro има модерен дизайн и наподобява по форма котешко око. Снабден още със сензори за осветеност и температура. С негова помощ може да получавате навременна информация за състоянието в дадено помещение и да задействате различни автоматизирани сценарии. Предлага се в два варианта – Z-Wave и Apple Home Kit съвместим.
  • Fibaro бутон – представлява бутон, със седем режима според броя и вида на натискане, като се започне от 1 натискане до 5, плюс задържане и освобождаване на бутона. При програмирането му различният брой натискания отговаря на определно действие, като например може да му задействате различни сценарий за отваряне/затваряне на завеси, щори, врата или сценариий за упрвление на осветление или активиране на сцена за гледане на филм. Няма ограничение за бройката бутони, които могат да се добавят към системата, както и за местата на поставянето им – нужно е само въображение.
  • Fibaro умен контакт – стилен и снабден с LED-осветление показващо 5 степени на консумираната в момента мощност (от 80 до 2300W). Умният контакт може да се използва за задействане на различни уреди като тостер, вентилатор, телевизор, бойлер, както и да се прилага за ограничаване работата на даден уред (например без телевизия за малчуганите след 20ч.).
  • Fibaro Swipe дистанционно управление – закачено на стената, скрито зад картина или вкопано в плота на кухнята ви, както и с възможност за пренасяне навсякъде в дома, жестовото дистанционно представлява панел, засичащ предварително програмирани от вас жестове, с които бързо и лесно контролирате нужните модули и сензори. Създайте романтична атмосфера с едно плъзгане на пръста надолу или направете кръг в желаната посока за да усилите/ намалите силата на музиката в помещението (в комбинация с умна-музикална система и смарт-осветление).
  • Fibaro Модул за управление на щори – контролира прецизно движението на моторизирани завеси, щори, включително и венециански такива, гаражни врати и прозорци. Препредава сигнала на домашната Z-Wave мрежа и към други отдалечени елементи работещи в нея.
  • Fibaro Димер и Fibaro RGBW Control – и двата модула измерват употребяваната електроенергия за осветление и служат за прецизно управление на интензитета на светлината. RGBW модула работи на ниски волтажи 12-24 и има възможност за контрол на до 4 броя LED цветни осветителни ленти или една многоцветна (RGBW). Към тях могат да бъдат свързвани сензори за вятър, температура или атмосферно налягане, така че работейки в синхрон с вашето осветление вие  винаги ще имате представа за метеорологичната обстановка отвън.

Разгледайте пълната гама продукти за автоматизация на FIBARO

  • Нямате продукти в количката.